lauantai 28. huhtikuuta 2018

C587. Laihduttaminen ja tunteenomainen ihannepaino

Lainaus blogistani Laihduta hauskasti http://laihdutuskikkoja.blogspot.fi

"Äkkiä (vain 5min), helposti ja mukavasti laihtumisesta
Jos tunteenomainen ihannepainosi on hoikempi kuin nykyinen painosi.
Ja jos vuodenaika on sellainen, että ruokaa kuluu aika paljon.
Muttet kumminkaan tarvitse edes kaikkia nykyisiä läskejäsi pakkasen varalta tms.

Niin silloin kai voisit laihtua nopeasti jonkin verran, esim. viidessä minuutissa ja sitten olisi jo laihdutuskuurisi ohitse siltä erää.
Ja olo siinä olisi vähän kuin rasvaista ateriaa tai leivonnaista syödessä.

Eli voit kiinnittää huomiosi tunteenomaiseen ihannepainoosi,
jonka tarvitsee olla rehellisesti arvbioitu,todellinen tavoitteesi.
Ja siitä sitten ottaa sen mukaisen kropan identiteetiksesi, siis hiukan pienemmän kehon, oman luonteenlaatusi mukaisen muotoisen ja kokoisen.
Tästä ylitse jäävät läskit, etenkin hankalalta tuntuvat voi antaa liueta pois, tulla mahalaukun tienoille rasvaisenruuan tapaisena vaikutuksena, jokakorvaa jonkin lähiajan aterian rasvaa muttei muita sen ravintoaineita.
Siis terveelliset ateriat tarvitaan edelleen.

En tiedä, miten hyvin tällä laihtuu, mutta vaikuttaisi siltä, että ainakin jonkun verran, jos identiteetiksi jää tuo hoikempi, tyytyväisempiminäkuva.
Jotenkin olettaisi, että ihmisluonnossa olisi jokin tämäntapainen luonnollinen painonsäätelykeino."


20. maaliskuuta 2019



1. emotional ideal weight, 2. extra fat, 3. melt away, and 4. (two last notes) come as bakery like feeling to near the stomach


* * *

"

Tunteenomaisesta ideaalipainosta

Tunteenomainen ideaalipaino ei siis ole se, millaisen ulkonäön valitsisit, vaan se on kehon tunne, että millaisella kropalla olisit onnellinen ja koko ajan jaksavainen. Se on yleensä jonkin verran lihavampi kuin minkä itse arvioisit hyväksi itsellesi, kai siksi, että kroppa tuntuu arvioivan, milloin koko ajan voimat, vararavinto, riittäisi, ja sinä taas arviot, että milloin tavallisesti riittäisivät voimasi. Kropan valinta on siis mukavuudenhaluisempi versio omastasi tuntemustesi mukaisesta, ikään kuin kropan jaksamisen kannalta varmisteleva, kuitenkin juuri hyvinvointiin tähtäävä eikä ollenkaan hankalan lihavaan oloon.
Tunteenomainen ideaalipaino on siis suuresti ihmisestä riippuvainen ja voi vaihdella päivän hetkestä toiseen, esim. siksi, että saitko juuri aimo annoksen kylmää. Ideaalipaino noin arvioituna kertoo kehon senhetkisen arvion siitä, jos koko ajan eläisit suurin piirtein samoin, mutta jos menit sisälle lämmittelemään, etkä tarvinnutkaan suurta annosta ruokaa, niin minuutin tai muutaman kuluttua kehosi arvio ideaalipainostasi on paljon pienempi. Samoins seura vaikuttaa: korvaako se ruualla puutteet vai elämänviisaudella ja aidosti onnellisella tervehenkisellä elämänsisällöllä.
Eri ihmisille eri määrälihavuutta tuo sopivan kylläisen olon arkeen, ja se on kai kiinni siitä, paljonko ravinnonkulutus, energiantarve esim. minuutissa on yleensä. Lyhyemmällä aikavälillä vaihtelua on yleensä liikaa, jotta voisi arvioida kunnolla. Pidempi taas ei aina anna kuvaa siitä, miten energia kuluu, mihin ja mihin tapaa ihmienn elää ja kantaa päivän rasitukset, millainen hän on energiansaanniltaan, siis elinvoiman lähteiltään ja viisaudeltaan."

* * *

25.3.2019   Tähän tapaan laihduttaminen on kuin rasvaisen ruuan syömistä, joten sitä ei saa tehdä paljoa kerralla, koska rasvaista ruokaa ei saa syödä paljoa kerralla, sillä se on epäterveellistä, mutta pidemmän ajan kuluessa pienissä erissä sopii kyllä.


25.6.2019   Jos kevällä tai muulloinkaan, kun on ihan liian lihava, on pohjaton nälkä, joka ei muulla selity, niin se voi olla luontosi viesti, että sinun kuuluisi silloin laihduttaa tämän ohjeen mukaan.

22.1.2023   Jos on selittämätön nälkä, mihin ei tunnu mikään ruoka sopivan, niin voiko kyseessä olla liikunnan tarve? 


* * * * *
11.11.2023   Uutisartikkelissa kerrottiin, kuinka joku olikohan hoitoalan ihminen oli tehnyt videokatsojaprofiilin tiktok iin esiintyen teininä. Videosaitti näytti kuulemma masentuneisuuteen ja syömishäiriöön liittyviä videpita. Näytti että ongelmana oli katsojan terveen järjen puute. Jos videoita katselee teini, niin hän olisi kao jutellut vudeoista perheensä aikuisten tai kaveruensa kanssa. Aiheenvalinnat lusäksi viittaavat kenties kiinnostukseen hoitoaloihin. Mutta ylipäätään hänen on oletettj opettelevan elämäntaitoje ja pdrusmaailmankuvaa, jolloin esim kiinnostus hoikkuuteen tuo kysymyksen, haluaiditlo elää arabimaiden ilmastossa, onko se sinulle sopiva tulevaisuudenkuva ja valintasi missä asua aikuusena? Aikuinen, joka hoitoalojen ihmusenä on kiinnostunut hoikkuydesta ym, valitsee vudeoita toisin, enemmänkin oman mieltymyksensä mukaiset elämänurat jo valinneena ja muuta pois karsivana. Maanosasta toiseen muuttaminen ei tee ihmisestä nuoremman kaktaista, sillä usein iältään vangempi on sosiaalusedti dominabtti, kun taas nuori kuulistelee ympäristöään yrittäen oppia maailmasta, elämänviisaudesta, elämänmahdollisuuksista ja mm eri elämänvalintojen mahdollusuuksista oman harrastuneisuutensa jaomien mueltymystensä suunnalta.
Kiinnostus hoikkuuteen on usein kiinnostusta olla elämänviisas. Hoikkuutta siis pitäisi tavoitella viisaasti elämällä, sillä se kuluttaa vähemmän kaloreita ja ei tule oloa, että lihavuus olisi mieliteko. Isot raditukset lusäävät vararavinnon tarvetta. Niinpä liian biileä pukeutuminen tuo suuremman lihavuuden tarpeen, johon auttaisi korjata pukeutuminen lämpimäksi ja aterioiden välit riittävän lyhyiksi ja ateriat kyllin tuhdeiksi ja terveellusiksi. 
Blogini Laihduta hauskasti laihdutuskikkoja.blogspot.com 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti